Kantoor Antwerpen
Telefoon +32 (0)3 320 85 30
Fax +32 (0)3 366 10 75
E-mail falke.vanderschueren@progresslaw.net
 

Vakgebieden

Strafrecht en vreemdelingenrecht

Door haar sociale- en onderwijsomgeving heeft Falke Van der Schueren reeds vanaf jonge leeftijd een passie ontwikkeld voor het strafbeleid, de (mensen)rechten en rechtvaardigheid.

Als gevolg hiervan werd gedurende haar opleidingen Criminologie en Rechten intensief onderzoek gevoerd naar, en opgekomen voor, onze fundamentele rechten en vrijheden. De focus lag hierbij voornamelijk op het recht op privacy en de strijd tegen discriminatie  en racisme. 

In het kader van haar rechtenopleiding heeft Falke Van der Schueren  meegewerkt aan een grootschalig HOA-onderzoeksproject namelijk “Human Rights in Situations of Extreme Dependency” met als promotoren Sonja Snacken, Paul de Hert en Serge Gutwirth. Meer specifiek heeft zij de privacyvrijheid van bejaarden in een woonzorgcentra onderzocht.

Sedert mei 2012 maakt zij deel uit van Progress Lawyers Network waar zij zich voornamelijk verdiept in het strafrecht en het vreemdelingenrecht.

Als lid van de Commissie van Toezicht in de Gevangenis van Antwerpen houdt Falke Van der Schueren een onafhankelijk toezicht op het gevangeniswezen, op de bejegening van gedetineerden en op de naleving van de betreffende voorschriften.

Falke Van der Schueren is houder van het getuigschrift Bijzondere opleiding Cassatieprocedures in Strafzaken.

Bent u reeds cliënt? Falke Van Der Schueren is telefonisch te bereiken op maandag tot donderdag tussen 14u en 15u.